SAKARYA / HENDEK - Cumhuriyet İlkokulu

Nis

Sakarya Valiliği tarafından desteklenen “Spor Sakarya ” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenci ve öğretmenlerimiz Sakaryaspor’ umuzun maçını izleyerek bir araya geldi. ”Nehrin Çocukları Takımıyla Birleşiyor” adı altında öğrencilerimiz spor kültürünü ve birlik ruhunu deneyimleyerek pekiştirme şansı buldu.

Projede emeği geçen herkese okulumuz adına teşekkür eder, Sakaryaspor’ umuza Süper Lig yolunda başarılar dileriz.

Nis

Ankara Yahya Çavuş İlkokulunun düzenlemiş olduğu Türkiye geneli Çanakkale Zaferi ve Yahya Çavuş adlı şiir yarışmasına beş yüzden fazla katılan şiir arasından okulumuz 3-A Sınıfı öğrencilerinden Rüzgâr Aziz Ersöz ve Rümeysa Alptekin mansiyon ödülü almayı hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuz Değerler Kulübü Öğretmenimiz Fatma ÇEKİÇCİOĞLU tarafından ÇEDES projesi kapsamında Hendek İlçe Müftüsü Sayın Murteza GÜR hocamızın katılımıyla  “Ramazan Ayı ve Vatanseverlik ” temalı konferans düzenlendi. Projede yer alan öğrencilerimizin söylemiş oldukları Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi dinleyicilerden tam not aldı. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı ramazanlar dileriz.

Mrt

Orman Haftası okulumuzda düzenlenen program ile kutlandı. Öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili yazı ve şiirlerini okudu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden görevlendirilen mühendisler tarafından sunum yapıldı ve öğrencilerimize dikmeleri için fidan dağıtıldı.

Mrt

Okulumuzda yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası 3. Sınıflar Mendil Kapmaca Oyunu Okul Birincimiz 3-I sınıfı olmuştur. Öğretmenimiz Tuğba KIRAN ve öğrencilerini tebrik ediyoruz. Turnuva İkincisi 3-B sınıfı olmuştur. Öğretmenimiz Ebru YENER ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası 4. Sınıflar Kaleli Yakan Top Oyunu okul birincimiz 4-D sınıfı olmuştur. Öğretmenimiz Sonay AK ve öğrencilerini tebrik ediyoruz. Turnuva İkincisi 4-G sınıfı olmuştur. Öğretmenimiz Melek KILIÇ ve öğrencilerini tebrik ediyoruz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferinin 109.yıldönümünü okulumuzda düzenlenen programla coşku, gurur ve hüzünle kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda yapılan Geleneksel çocuk oyunları turnuvası 2. Sınıflar Yağ satarım bal satarım oyunu 1. 2-F sınıfı olmuştur. Öğretmenimiz Gözde DEMİRAĞ ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Turnuva 2.  2-H sınıfı olmuştur. Öğretmenimiz Seyhan ÇELİK ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzun Değerler Kulübü olarak Ramazan Ayı Karşılama Etkinlikleri düzenlenmiş, Ramazan Ayının sevinç ve coşkusu kulüp panosunda sergilenmiştir.

Mrt

Okulumuz Değerler Kulübü Öğretmenimiz Fatma ÇEKİÇCİOĞLU tarafından ÇEDES projesi kapsamında Hendek Müftülüğü İmam-Hatiplerinden Cemal ATABEK hocamızın katılımıyla  “Ramazan Ayı ve Sabır ” temalı konferans düzenlendi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda “Sağlıklı Besleniyorum” temalı resim yarışması düzenlendi.

Sağlıklı Besleniyorum resim yarışması sonuçları:

1. 1-A sınıfından ELİF NİSA BİRİNCİ

2. 1-D sınıfından M.KURSAT TORUN

3. 4-G sınıfından ELİF ERVA GÜLTEKİN

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen bir törenle kutlandı.

İstiklal Marşımız bundan tam 103 yıl önce kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921´de TBMM´de kabul edildi. Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.103. Yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası programımızı okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ÇEKİÇCİOĞLU, öğretmen, veli ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve personeli deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini pekiştirmek amacıyla okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta alarm verilerek, "çök, kapan, tutun "pozisyonu aldılar. Daha sonra bina tahliye edilip acil toplanma alanlarına geçilerek tatbikat sona erdi.

Mrt

Okulumuzda İstiklâl Marşı’mızı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Dereceye Giren Öğrencilerimiz;

İlk iki kıta kategorisinde;

1.Ömer Ali AYAZ (2-F)

2.  Zeynep Buğlem TOK (1-I)

3.  İrem ÇALMAN (1-D)

10 kıta kategorisinde;